Українські діти в окупації носять ворожу військову форму та марширують під триколорами

Українські діти пройшли черговий військовий вишкіл від окупантів

Діти з тимчасово окупованої Запорізької області пройшли черговий військовий вишкіл від окупантів. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, інформує портал "Коментарі".

За підсумками моніторингу окупаційних пабліків виявлено, що російські "наставники" навчали дітей особливостям поводження з автоматом і відпрацьовування стрільби з різних положень.

Загарбники примушують українських дітей носити уніформу і крокувати під триколорними прапорами.

"Окупанти спочатку завербували їх до вступу в мілітаризовані "патріотичні" рухи на кшталт "Юнармії", кадетських класів, щоб з часом насадити їм нову реальність: ненавидіти все українське і воювати за вороже російське.

Українські діти стають інструментом у великій грі РФ, де дитинство вже не має значення.

Такі дії Російської Федерації, як мілітаризація, є серйозним порушенням прав дитини. Закликаю міжнародну спільноту до більш активних дій та належних правових наслідків для РФ! Зло має бути покаране!" – наголосив Лубінець.

Читайте також: Люди повертаються та не хочуть вивозити дітей: як проходить примусова евакуація наХарківщині

Наразі відповідно до рішення Ради оборони Харківської області триває обов’язкова евакуація в примусовий спосіб сімей з дітьми із 29 населених пунктів Куп’янської, Кіндрашівської та Курилівської громад.

"Евакуаційні заходи тривають згідно визначеного плану. Правоохоронці пояснюють родинам із дітьми, що мешкають в цих населених пунктах, про необхідність евакуації для їх безпеки. Ще одна складність – розбіжності в фактичному місці проживання таких родин та реєстрації. За нашими даними 10 родин виїхали із цих населених пунктів самостійно. За потреби забезпечуємо людей житлом в місцях компактного розташування чи евакуацією в інші регіони країни, продуктами харчування, гігієнічними наборами тощо", — зазначив Олег Синєгубов.