Україні знову пророкують контрнаступ: коли він може відбутися

На Заході не бачать закінчення війни у 2025 році

У наступному році Україна може піти у контрнаступ. За сприяння західних партнерів Україна буде в силах створити необхідні можливості для цього. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Washington Post".

Видання зазначає, наразі Україні потрібна більша зосередженість на мобілізації, розширенні оборонної промисловості та будівництві фортифікацій.

При цьому автори матеріалу звертають увагу на те, що зараз Україну чекатимуть важкі місяці через погану ситуацію на фронті та зруйновану енергетику.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Інститут вивчення війни (ISW) прогнозує подальше затягування війни в Україні. Американські аналітики звертають увагу, що фактично з перших днів повномасштабної війни проти України путінський режим не припиняв публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни. При цьому насправді Москва й надалі доводила, що її цікавить виключно капітуляція українського уряду та знищення української держави. Нічого не змінилося й сьогодні.

Інститут вивчення війни, як і раніше, вважає, що Кремль не зацікавлений у сумлінних мирних переговорах з Україною. На думку аналітиків, російська влада використовуватиме концепцію "мирних планів" і "переговорів" тільки для того, щоб спонукати Захід чинити тиск на Київ з метою домогтися запобіжних поступок щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

Також видання "Коментарі" повідомляло - Збройні сили України у 2025 році можуть піти у контрнаступ, незважаючи на те, що російська армія все ще зосереджена на Донеччині. Про це пише The Telegraph.

Видання зазначає, що є кілька факторів, які все ще можуть підірвати рішучість Москви.