Українцям виплачуватимуть кошти на ремонт зруйнованих осель

Кошти на ремонт пошкодженого, внаслідок війни житла, українці зможуть отримати через Дію: завдяки програмі єВідновлення

Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міністерство цифрової трансформації України.

"Відтепер українці, чиї домівки постраждали через бойові дії, можуть подати заяву в Дії та отримати кошти на ремонт за програмою єВідновлення. Максимальна сума — 200 тис.грн. Послуга доступна, якщо житло підлягає відновленню і не було повністю відремонтоване", - повідомляють в Міністерстві.

Гроші можна буде витратити на будівельні матеріали чи послуги підрядників-учасників програми. Аби отримати допомогу, необхідно виконати такий алгоритм дій, зауважують в Мінцифри:

-Повідомте про пошкоджене майно у застосунку Дія;

-Відкрийте спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників програми;

-Заповніть заяву на допомогу в застосунку Дія, перевірте та відправте в оборобку", - додають у Міністерстві.

Опісля, спеціальна комісія обстежить пошкоджене майно, зафіксує його руйнування та визначить, скільки коштів людина може отримати.

Відповідне підтвердження та гроші надійдуть на картку єВідновлення. Їх необхідно використати протягом року, з дня отримання. Якщо у будинку є співвласники, то ці особи мають надати згоду на участь у програмі.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, - Команда Мінцифри перевиконала план та попередила нераціональне використання 216,7 млн гривень на старті проєкту. Про це повідомив у соцмережі Telegram міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, покликаючись на результат аналізу інтернет-субвенції Рахункової палати.

Читайте також на сайті "Коментарі", - Високі технології на озброєнні ЗСУ: у Мінцифри розказали про диво-платформу. Технології дозволяють нашим бійцям знати про ворога більше, ніж він навіть може уявити.