Українці дивують експертів тим, як знищують окупантів, – NYT

Українські війська застосовували американську та іншу зброю так, як мало хто очікував

Ефективність застосування Україною західного озброєння стала приємним подивом для союзників Києва. Тому що, використовуючи ту зброю та техніку, яку передає Захід Україні, ЗСУ вдалося досягти великих успіхів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в аналітичному матеріалі "The New York Times".

Експерти звертають увагу на два моменти, які найбільше здивували західні союзники України. По-перше, такої точності та ефективності застосування Україною західної зброї, як під час удару по крейсеру "Москва" мало хто очікував від української армії. По-друге, удару по авіабазі країни-агресора в анексованому Криму також неможливо було уявити, але українці це зробили. Були ще випадки, коли українські захисники дуже ефективно застосовували озброєння, передане США та європейськими партнерами.

Військові аналітики також наголосили на швидкості переміщення українськими військовими ракет, які встановлюються на вантажівки.

Україна значно покращила свої позиції на морі за рахунок встановлення ракетних систем на швидкохідних катерах.

Експерти звертають увагу на те, що ЗСУ вдалося встановити ракети HARM на радянські винищувачі МіГ-29. Такого раніше ніхто не дала, бо вважалося, що ці ракети, передані США, несумісні з радянськими літаками.

За словами колишнього головнокомандувача армією США в Європі Фредеріка Б. Ходжеса, на перший погляд може здатися, що будь-яку ракету можна встановити на літак або вертоліт, але будь-яка людина, присвячена військовій справі, скаже, що це не так. Тут задіяно багато авіоніки та інших аспектів високопродуктивних літаків. І українцям це вдалося.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Джонсон через війну в Україні звернувся із попередженням до британців.