Україна "здає" Куп'янськ та інше: у ГУР розповіли про нову інформатаку росіян

Кремль, зокрема, поширюватиме оманливі та брехливі повідомлення про нібито сумніви українських партнерів щодо можливості перемоги України, зазначили в ГУР Міноборони

Українській розвідці стало відомо, що країна-агресор підготувала новий етап інформаційної війни проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

ГУР повідомляє, що 25 серпня в адміністрації російського президента відбулася нарада щодо чергового етапу інформаційної війни в українському та світовому медіапросторі.

У заході взяли участь перший заступник керівника адміністрації Путіна Сергій Кирієнко, кремлівські "технологи" та представники медіаресурсів, які беруть активну участь у різних операціях в інформаційній сфері.

За інформацією ГУР, тема наради: затвердження конкретних наративів, які мають дискредитувати Україну та вплинути на її партнерів у світі.

Українська розвідка повідомляє, що найближчим часом російська пропаганда зосередиться на використанні таких тем та наративів:

"Масова мобілізація": мобілізації підлягатимуть усі без винятку українці, незалежно від статі, віку, стану здоров'я; мобілізація стосуватиметься неповнолітніх.

"Зневіра українських партнерів у можливості перемоги": "договорняки" про "мир в обмін на території"; політичні угоди (фабрикування матеріалів про "таємну домовленість" мера Києва Віталія Кличка з представниками Республіканської партії США про підтримку його на майбутніх виборах президента).

"Український контрнаступ не має успіхів": збільшення кількості поховань українських воїнів на прикладі кладовищ великих міст; відсутність успіхів на фронті за великих втрат, тиражування теми загибелі місцевих захисників у кожному регіоні України; українська влада "здає" Куп'янськ; пошук винних у "провалах" заради дискредитації українських воєначальників та чиновників.

"Україна цурається окупованих територій": демонстрація сфабрикованих документів.

"Тотальна корупція": держава не бореться з корупцією - бюджет розкрадається, закупівлі не проводяться; відсутність покарань для корупціонерів;

"Прекрасне "життя на окупованих територіях": високі зарплати, низькі ціни, забезпечення всім необхідним; розвиток інфраструктури, відновлення зруйнованого житла; вільні вибори в єдиний день голосування за законами РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що робить Кремль після загибелі Пригожина - чи це може відобразитися на війні.