Україна збирається завершити бойові дії і почати переговори з Росією

Керівництво країни займається розробкою плану, який дасть змогу зупинити конфлікт, пише NYT

Українська влада планує розпочати переговори з Росією та завершити бойові дії на фронті довжиною майже 1000 кілометрів. Наразі російські війська наближаються до ключової дороги постачання на сході, а бої стають дедалі важчими та інтенсивнішими, повідомляє The New York Times.

Видання зазначає, що Україна сподівається, що нещодавно надана західними союзниками зброя та боєприпаси допоможуть їй стримати російські сили, як це вже сталося на північному сході, коли Силам оборони вдалося зупинити наступ на Харків. Водночас офіційні особи США заявляли, що РФ навряд чи вдасться досягти значних територіальних здобутків у найближчі місяці.

"Оскільки війна досягає позначки у два з половиною роки, Україна створює план переговорного припинення бойових дій. Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче провести другий міжнародний мирний саміт пізніше цього року, і що російські офіційні особи повинні взяти участь", - йдеться у матеріалі.

На попередній саміт, який проходив у Швейцарії минулого місяця, Москву не запросили.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у США розповіли про план Путіна. Жорсткі та безкомпромісні умови Кремля для ведення мирних переговорів рівнозначні капітуляції України та свідчать про незацікавленість диктатора Володимира Путіна у чесних переговорах на будь-яких умовах, окрім російських.

Американські експерти зазначають, що нещодавнє соцопитування показує, що українці масово відкидають вимоги Росії щодо повної капітуляції України, що робить умови Кремля для завершення війни абсолютно необґрунтованими та непопулярними. Аналітики відомства послалися на оприлюднені 15 липня результати соціологічного опитування "Дзеркало тижня" на замовлення Центру Разумкова.