Україна втратить 8-12 мільйонів людей, якщо піде на поступки РФ: на що ніколи не погодяться люди

До тих біженців, які вже перебувають на Заході, долучаться ще кілька мільйонів українців.

Ветеран армії США та письменник Адріан Боненбергер у своїй статті для The Hill висловив занепокоєння щодо наслідків можливого нав'язування Україні миру на умовах Росії з боку Заходу. Він підкреслив, що такі дії можуть призвести до масштабної хвилі еміграції українців, які не захочуть повертатися до країни, яка втратить свою безпеку та незалежність.

Боненбергер згадав висловлювання кандидата у віце-президенти США Джей Ді Венса, напарника Дональда Трампа на виборах, про те, що Україна повинна поступитися частиною своїх територій Росії та відмовитися від ідеї вступу в НАТО. Автор статті різко розкритикував цю пропозицію, вважаючи її загрозливою для майбутнього України та її народу.

За оцінками Боненбергера, якщо Україну змусити до миру на умовах РФ, близько 4 мільйонів українських біженців, які вже перебувають у Європі та США, не повернуться на батьківщину через побоювання за свою безпеку. Крім того, ще кілька мільйонів людей покинуть країну: це військові, які брали участь у бойових діях, їхні родини, політики, журналісти, некомерційні волонтери та інші активісти, які боролися за незалежність України.

"Це буде щонайменше кілька мільйонів людей — тих українців, які брали участь у військових операціях проти Росії, а також їхні сім’ї, а також ті політики, журналісти, некомерційні волонтери і державні службовці, які боролися за незалежну та вільну Україну, та їхні сім’ї. Є ймовірність, що виїде набагато більше. Вони втекли б до Європи та Америки. У беззахисній Україні залишаться лише найпатріотичніші та найбезстрашніші українці", – вважає автор статті.

Таким чином, Боненбергер припускає, що загальна кількість емігрантів може сягнути 8-12 мільйонів або й більше. Ці люди втекли б до Європи та Америки, залишаючи Україну без значної частини свого населення. У країні залишилися б тільки найпатріотичніші та найвідданіші громадяни, які готові продовжувати боротися навіть у такій ситуації.

"Ті, хто стверджує, що хоче миру на умовах Росії, повинні представити деталі того, як це насправді буде працювати в реальності — щось більше, ніж порожні слова", – заявив Боненбергер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки українців вірять в перемогу над РФ і за яких обставин