Україна відмовилась від американської військової техніки

Україна мала змогу отримати сучасні БТР Stryker від США у 2017 році, проте відмовилась від військової техніки, яку пропонували зі знижкою.

Ще до початку повномасштабного вторгнення Україна могла отримати сучасні американські бронетранспортні машини Stryker. Окрім того, США пропонували знижку на свою техніку для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Ukrmilitary.

Під час довгих перемовин, які тривали з 2015 по 2017 рік Україна прийняла рішення не купувати в США близько 100 одиниць БТРів Stryker. Про відмову повідомив Ділан Малясов з The Defence Blog. Як зазначено в його повідомленні, що активні переговори велися про продаж БТР Stryker у двох модифікаціях: M1126 та M1133.

Американці пропонували Україні купити бронетранспортери в рамках програми Foreign Military Sales, це означало, що українські військові могли отримати БТР Stryker зі знижкою у 60%. Україна мала оплатити решту суму, а також трансфер військової техніки. Цікаво, що зараз Пентагон розглядає можливість відправити Stryker в Україну для боротьби з російською агресією.

Бойові машини Stryker є одними з головних озброєнь для бригадних груп в американські армії. Ця техніка призначена для транспортування піхоти на поле бою, вогневої підтримки, а також для допомоги у забезпечені бойових дій військових підрозділів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бєлгородській області Росії самознищився танк Т-72 під час ремонту. Відомо, що танк загорівся від чого здетонував снаряд і знищив російську бойову техніку. В наслідок пожежі зазнали ушкоджень ще два танки, що стояли поруч.

Також "Коментарі" писали про те, коли в Україну приїдуть французькі колісні танки, які анонсував Еммануель Макрон після телефонної розмови з Володимиром Зеленським.