Україна перейшла до нової стратегії у війні: чому ми відступаємо

NYT пише, виникає питання, яку територію українці будуть змушені поступитися, перш ніж російська армія вичерпається

Сьогодні на полі бою так складаються обставини, що Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із запеклими боями, намагаючись виснажити загарбників. Вся справа в тому, що супротивник, як і раніше, має чисельну перевагу. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

Автори матеріалу зазначають, що за останні місяці Україна втратила контроль над низкою досить значних міст – кожне після запеклих боїв, які іноді тривали місяцями. Першою в цьому списку була Мар'їнка у грудні-січні, потім Авдіївка, днями ЗСУ вийшли з Вугледару.

ЗМІ зазначає, що зовнішні спостерігачі схильні говорити, що українська армія відступає і це веде Київ до повільної поразки у війні. Водночас офіційні особи України та командування ЗСУ вважає, що ситуація не така однозначна, як виглядає з боку і є шанс подолати агресора. За словами українських командувавши, зараз на фронті йде боротьба, метою якої є не територіальні здобутки, а виснаження ворога з метою зламати його здатність до продовження боротьби.

Однак, враховуючи здатність Росії компенсувати свої величезні втрати, постає питання, яку територію українці будуть змушені поступитися, перш ніж російська армія вичерпається, зазначає NYT.

Журналісти порушують питання, наскільки реалістичною є стратегія України, враховуючи те, що Володимир Путін поставив економіку на військові рейки і не показує жодних ознак готовності припинити боротьбу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - офіційні особи на Заході та в Україні дійшли згоди щодо рішення, що основою для переговорів з Росією можуть стати сильні гарантії безпеки в обмін на контроль Росії над окупованими територіями. Про це пише рейтингове видання "Financial Times".

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Держдумі відкинули можливість переговорів із Зеленським: у чому причина.