Україна обговорює "план миру": які території РФ готова повернути, а що хоче залишити собі

Україна нібито обговорює «план миру», який передбачає компроміси, які будуть відбуватися під наглядом США і Китаю

Від "плану перемоги", який нібито нереалістично виконати, Україна змушена буде перейти до так званого "плану миру", вважає політичний експерт Олександр Кочетков.

За його словами, "план миру", на відміну від "плану перемоги", буде цілком реальним, бо це пошук компромісу з Росією під наглядом США і Китаю. Звісно, додає експерт, за рахунок територіальних і політичних поступок, причому, з боку України їх буде помітно більше.

"Наскільки мені відомо, не прямі переговори, а певні консультації та обмін думками через міжнародних посередників вже йдуть. І поки що потенційна зона компромісу виглядає як мікс зі "стамбульських домовленостей" та "Мінську 2", тому що Росія готова піти з Харківської, Запорізької та Херсонської областей, залишивши собі Крим та Донбас — не юридично, а фактично. Але за умови невступу України до НАТО і відсутності НАТІвських баз на нашій території", - заявив Кочетков.

За його інформацією, про повернення Донбасу Росія потенційно готова розмовляти за умови переходу України до федеративного устрою і визнання російської мови офіційною.

"А першим кроком "доброї волі" має бути зняття з недоімперії санкцій у банківській сфері та високих технологіях", - додав Кочетков.

За його словами, в так званому "плані миру" нібито є пункти щодо розведення військ і контролю цього розведення, але то вже конкретика, яка зараз не має значення.

"Бо жодних остаточних рішень нема і поки що не може бути. Більш-менш реальні контури "плану миру" стануть відомими лише після президентських виборів у США", - підкреслив Кочетков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що названо ідеальну формулу для України миру з РФ, яка сподобається не всім.