Україна може запропонувати перегляд кордону: по якій лінії він може проходити

Україна може поставити питання повернення історичних територій

Військовий експерт Олександр Мусієнко поділився своєю думкою щодо можливості створення так званої "Курської народної республіки" після того, як Україна взяла під контроль частину населених пунктів Курської області.

В інтерв'ю для "Главреду" він зазначив, що з історичної точки зору ці території, такі як Курщина та Стародубщина, належали до Гетьманщини, тобто лівобережної України. Відтак, експерт не відкидає можливість проведення референдуму в цих регіонах, де місцеві жителі можуть самостійно визначити свою долю.

Мусієнко також припустив, що в майбутньому Україна може переглянути питання визначення та демаркації територіальних кордонів. На його думку, найбільш логічним кордоном із залишками Росії могла б стати річка Дон, що є природною водною перепоною.

Втім, він підкреслив, що наразі Україна не має на меті приєднання Курської області до своїх територій. Натомість Мусієнко запропонував інший підхід: запросити російських опозиціонерів до цих регіонів, де вони могли б розпочати формування нових органів влади та створення "нової Росії" без агресії. Військові дії, на думку експерта, повинні супроводжуватися політичними рішеннями та ефективною інформаційною кампанією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після подій в Курській області експерти говорили про те, що для Путіна уже буде не актуальним заморожування війни по лінії фронту. Зрештою, так і сталося, кремлівський диктатор заявив, що на тлі останніх подій він відмовляється від будь-яких переговорів з Україною.

До речі, Путін повідомив, що станом на зараз, ЗСУ контролюють 28 населених пунктів у Курській області.