Україна має дозвіл від Байдена на удари по РФ: що кажуть у Зеленського

Україна отримала дозвіл від президента Джо Байдена на удари американською зброєю по території РФ, але з обмеженнями, заявив в коментарі Guardian речник президента Сергій Никифоров

Адміністрацією Джо Байдена дійсно послабила свою політику, згідно з якою існувала заборона на те, щоб Україна могла використовувати американську зброю для ударів по території Росії, заявив речник президента Сергій Никифоров і додав, що все ж певні обмеження таки накладені.

"Це значно посилить нашу здатність протистояти спробам Росії масово проникнути через кордон",
— підкреслив Никифоров.

За його словами, є дозвіл на те, щоб завдавати ударів американською зброєю виключно в прикордонних з Харківською областю районах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Заході активно обговорюють можливість надання Україні дозволу на використання зброї країн НАТО для того, щоб знищувати військові цілі на території РФ. Зокрема, з’явилася інформація про те, що, буцімто, президента США Джо Байден таємно дозволив Києву використовувати американську зброю для таких ударів. Проте, нібито є обмеження. Дозвіл діє тільки на територію Харківської області, з якої можна бити по Росії. Після цього з’явилися навіть меми про те, що вся Україна – це Харків.

Після цього в Росії розпочався черговий виток ядерної істерії, яку традиційно розгорнув Дмитро Медведєв. Він закликав членів НАТО перестати легковажно ставитися до погроз Росії щодо застосування ядерної зброї. Зокрема, він заявив, що терористична Росія може вдарити тактичною ядерною зброєю по території України або навіть по території деяких країн НАТО.

Окрім того, він закликав зрозуміти, що ріст ескалації конфлікту може бути небезпечним. До речі, щось подібне заявили також у Ватикані.