Удар по складу боєприпасів у Торопці може змінити рішення Заходу щодо далекобійної зброї

Вибухи на складах боєприпасів у Росії можуть пришвидшити процес отримання далекобійної зброї.

Колишній заступник начальника штабу ВМС ЗСУ капітан запасу Андрій Риженко вважає, що удар по складах боєприпасів у Тверській області Росії може змінити думку Заходу щодо дозволу Україні використовувати далекобійну зброю.

Андрій Риженко в коментарях "Еспресо" відреагував на вибухи на складі у місті Торопець зазначивши, що це був ефективний удар, який знищив велику кількість російської небезпечної зброї.

"Подія буде мати ефект у цьому намаганні впевнити партнерів, тому що дійсно такий довгий удар на таку велику відстань, фактично 600 кілометрів… він показав, що там знищена серйозна кількість боєприпасів, при чому таких боєприпасів, які доставляли нам найбільшу загрозу і шкоду", - говорить Риженко.

За словами капітана, це дуже гарний приклад для партнерів, який показує, що ми позбавляємо супротивника бойової потужності та можливості вести операції навіть відносно нетехнологічною зброєю – дронами. Риженко вважає, що удар по складу боєприпасів у Тверській області може прискорити зняття обмежень на використання Україною далекобійної зброї для ударів вглиб Росії.

"Якщо нам дадуть дозвіл використання зброї по таких об’єктах більш технологічною, такою як крилаті ракети, то противник просто буде поставлений під дилемою, що бойові дії він не може вести і виконувати завдання військовими способами він також буде нездатен. І я думаю, що вони самі розуміють, але знову ж, візуально це дуже позитивно на шляху до того, щоб ми досягли цього результату, отримали дозвіл", - сказав Риженко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського відреагували на удар по російському складу боєприпасів у місті Торопець.

Також "Коментарі" писали про російські погрози "потужною зброєю", якщо Захід дозволить Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по РФ.