Удар по Ірану: ЗМІ дізналися про важливе прохання Байдена до Нетаньяху напредодні

За інформацією CNN, Байден просив Нетаньяху підготувати такий удар по Ірану, який би дотримав майбутніх атак

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови минулого тижня закликав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху "підготувати" такий удар по Ірану у відповідь на його ракетні удари, який би стримав майбутні атаки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє CNN з посиланням на представника адміністрації США.

Посилаючись на свої дані телеканал зазначає, що американські чиновники очікували, що Ізраїль завдасть удару у відповідь по Ірану до 5 листопада. Під час розмови з Нетаньяху Байден обговорив загальну ситуацію і "закликав прем'єр-міністра розробити відповідь, яка б стримувала подальші атаки на Ізраїль і водночас зменшувала ризик подальшої ескалації", сказав співрозмовник телеканалу.

"І це наша мета. Це також мета Ізраїлю, як вони заявили сьогодні ввечері, якщо Іран вирішить відповісти, ми повністю готові знову захищатись від будь-якого нападу", – сказав чиновник.

Збройні сили Ізраїлю заявили про удари по Ірану у відповідь "на безперервні багатомісячні атаки іранського режиму". Цілями ізраїльських ударів стали військові об'єкти.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Армія оборони Ізраїлю заявила, що завершила нічні авіаудари по іранських військових об'єктах. В ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники.

Повідомляється, що всі літаки успішно виконавши поставлені завдання, благополучно повернулися до Ізраїлю. Удари завдавали кілька хвиль протягом кількох годин у різних районах Ірану.

"Удару у відповідь було завдано, і місія була виконана. Наші літаки благополучно повернулися додому", - йдеться в заяві Армії оборони Ізраїлю.