У ЗСУ закликали військових не писати на автомобілях "Не ТЦК"

Відповідні написи не врятують від російських диверсій

Несвідомі громадяни підпалюють автомобілі українських військовослужбовців не через негативне ставлення до ТЦК. Відповідні злочини – це диверсії російських спецслужб.

А тому, переконаний заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін, військовим не варто клеїти на свої автомобілі написи "Не ТЦК".

"Якщо хтось наївно думає, що напис на військових автомобілях "Не ТЦК" врятує - запевняю, це помилкове судження. На жаль, і серед військових чомусь немає повного розуміння, яка справжня причина всіх цих підпалів машин. Такі диверсії не повʼязані з негативним ставленням до ТЦК. Займаються цим лише наймані за гроші РФ українські невігласи, які іноді навіть не задумуються, що вони роблять", - наголосив Максим Жорін.

На його думку, військовим варто відмовитись від практики розміщення на своїх автомобілях відповідних написів, аби у суспільстві не виникало враження, що підпали автомобілів – це внутрішня проблема українців, а не диверсії росіян.

"Перестаньте ліпити ці таблички. Росія цього і добивається - щоб виглядало, ніби це наша внутрішня проблема, а не їхня диверсійна робота", - зазначив офіцер ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командири військових частин зможуть призивати добровольців на службу без участі ТЦК, але для цього відповідну пропозицію Генерального штабу ЗСУ має затвердити Кабінет міністрів, розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський.

За його словами, ТЦК мають свої мобілізаційні плани і замовлення від Генштабу, тому вони не завжди йшли назустріч добровольцям, які приходили з відношеннями від конкретних військових частин. Саме тому, каже нардеп, потрапити до обраного підрозділу можна було тільки шляхом укладання контракту. Але проблема в тому, підкреслює політик, що далеко не всі військовозобов’язані хочуть підписувати контракт, бо він передбачає певні терміни, які не завжди підходять громадянам.