У ЗСУ розповіли, чи настав час для підписання мирної угоди

Сусіди РФ повинні розділити її територію

Держави, які межують з Росією, об'єднавши зусилля, здатні перемогти та розділити російську територію, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"Зараз вдалий час для того, щоб підписати справжню мирну угоду. Угоду між усіма сусідами РФ про розділення її території. Всі країни, в яких це божевільне утворення в різні епохи забирало землі, грабувало і вбивало людей, мають повернути своє та змусити Росію розплатитися за злочини. Зайти, відрізати шматки та офіційно приєднати до себе. І забути про те, що Росія в її нинішньому вигляді колись існувала", - наголосив Максим Жорін.

Офіцер ЗСУ заявив, що Курською операцією ЗСУ показали, що все можливо.

"Разом це джерело постійної небезпеки для всього світу знищити було б набагато легше", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що західні партнери дозволили Силам оборони завдавати удари їхньою зброєю по території Бєлгородської та Курської областей. Таким чином, Україна отримала можливість захищати цивільне населення Сумщини і Харківщини від російських атак, відзначив військовий експерт Олександр Мусієнко. За словами експерта, спроби Заходу зупинити наступ ЗСУ на російській території виглядали би щонайменше дивно, а також незрозуміло, які механізми впливу Захід зміг би застосувати після того, як операція почалася. До того ж, зауважив він, США зацікавлені у тому, щоби демонструвати можливості України та ставити на місце Росію.

Також портал "Коментарі" писав, що Росія перекинула у Курську область кілька тисяч військовослужбовців із фронту в Україні, повідомили CNN два американські високопосадовці. Як пише видання з посиланням на джерела, кілька підрозділів чисельністю щонайменше 1000 осіб кожний перемістилися в Курську область.