У ЗСУ пояснили причину масової роздачі повісток

Військовозобов'язані повинні інформувати центри комплектування про народження дітей, зміну місця проживання та адреси

В Україні продовжується мобілізація, все частіше в інтернеті можна побачити кадри, як військовозобов'язаним українцям видають повістки у людних місцях. Пожвавлення з роздачею повісток пов'язані з формуванням резерву, необхідністю поставити якомога більше чоловіків чи оновити дані про них. Як передає портал "Коментарі", про це "Переяслав Сіті" розповів заступник начальника першого відділу Бориспільського районного Територіального центру комплектування (ТЦК) та соцпідтримки Олександр Бузницький.

Військовий наголосив, що від дня оголошення мобілізації громадяни України зобов'язані добровільно з'явитися до ТЦК для уточнення облікових даних. Але багато хто цього не робить, що ускладнює мобілізацію.

Бузницький зазначив, що військовозобов'язані повинні повідомляти про будь-які зміни сімейного стану, стан здоров'я, адресу місця проживання (перебування), освіту або місце роботи органам, де вони перебувають на обліку.

Військком заявив, що якби громадяни дотримувалися закону, то масової роздачі повісток можна було б уникнути.

Варто зазначити, 7 лютого 2023 року Верховна Рада продовжила на 90 днів дію воєнного стану та мобілізації.

Напередодні Кабмін затвердив новий порядок бронювання військовозобов'язаних працівників від мобілізації. Підприємство може забронювати до 50% працівників.

Читайте на порталі "Коментарі" - ISW: Кремль намагається приховати масштабні втрати техніки на війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Франції Макрон не відкидає постачання Україні винищувачів – назвав терміни.