У ЗСУ пояснили, чому вибухи в Джанкої обмежили кількість "Калібрів" у Чорному морі

Деякі запаси "Калібрів" у росіян у Чорному морі все ж таки є, констатувала Наталія Гуменюк.

Запас "Калібрів", якими країна-агресор б'є Україною, у Чорному морі зараз в обмеженій кількості через вибухи на залізниці в Джанкої. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла речник ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Спікер зазначила, що це пов'язано насамперед із вибухами на залізничних коліях у Джанкої, якими РФ перекидала до Криму ці ракети. За словами Гуменюк, окупанти й досі не можуть відремонтувати пошкоджене залізничне полотно.

"Залізничне сполучення, яке б дозволяло їм перекидати важку техніку, ще не відновлено", - заявила Наталія Гуменюк.

На уточнююче запитання журналіста, чи можна стверджувати, що поки у російських ракетоносіїв у Чорному морі обмежений запас ракет, вона відповіла: "Так, ми це констатуємо навіть виходячи з того, що коли стих стихр, кількість корабельного складу збільшилася. Зараз у Чорному морі знаходиться 10 одиниць, але ракетоносій один - той же підводний. Тобто деякі запаси "Калібрів" все ж таки є".

Гуменюк пояснила, йдеться про чотири ракети типу "Калібр", готові до застосування.

"Після затихання погоди ракетоносії можуть повернутися, але чи будуть вони споряджені - ми за цим ретельно слідкуватимемо", - додала спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Пентагоні назвали кількість українських військових, які проходять навчання за кордоном.

Також видання "Коментарі" повідомляло – знову повторюється історія: як цивілізованому світу зупинити нову "вісь зла".