У ЗСУ попередили Південну Корею: запропонували надіслати в Україну своїх військових

Армія КНДР готується до війни з Південною Корею, тому Сеул не повинен ігнорувати загрозу та направити війська в Україну

На тлі ратифікації договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та КНДР стає зрозуміло, що Північна Корея прагне не так допомогти Росії завоювати Україну, як отримати реальний бойовий досвід в умовах сучасної війни, заявив військовий Денис Ярославський.

За його словами, найближчим часом КНДР планує направити до Курської області дивізію чисельністю 10 000 осіб.

"Вхід на територію України північнокорейських комбатантів неминуче спричинить жорстку реакцію США та загострить і без того складні відносини з Китаєм (куратором КНДР). Тому поки що Кім не піде на такий крок. Фактично війська КНДР воюватимуть із нами, але юридично вони діятимуть у рамках договору, допомагаючи російській армії "деокупувати" територію РФ", - каже військовий.

За його словами, важливо, щоб Сеул усвідомив, що всі маневри військових КНДР на війні з Україною, це підготовка до війни з Південною Кореєю, сама війна може розпочатися 2027 року.

"Сьогодні Сеул має шанс підготувати свої збройні сили до такого сценарію, діючи дзеркально, направивши в Україну аналогічну дивізію і надавши сучасні військові технології для випробування в реальних бойових умовах. Це дозволить Південній Кореї зміцнити свої науково-дослідні та дослідно-конструкторські можливості, використовуючи бойовий досвід української армії", - каже Ярославський.

Він вважає, що для Південної Кореї та інших азіатських країн важливо розглянути створення регіонального альянсу, альтернативного НАТО, для протистояння зростаючого впливу Китаю та забезпечення стабільності в регіоні. Такий альянс дозволить азіатським країнам діяти злагоджено, зміцнюючи безпеку та захищаючи свої інтереси в умовах глобальної обстановки, що змінюється.

"Щойно КНДР розпочне військові дії, очікується зниження ринкової капіталізації південнокорейських компаній на 20–30% або більше, що становитиме втрати близько $300–500 мільярдів. А з огляду на близькість Сеула до кордону КНДР (близько 60 км, приблизно як відстань від Харкова до Бєлгорода), після першої ж дроново-ракетної атаки квартири у Сеулі можуть знецінитися до рівня житла у Харкові", - каже військовий.

Він висловив навіть надію з приводу того, що найближчим часом можна буде побачити в Україні президента Південної Кореї та його генералів із пропозицією інвестицій у Сили Оборони, включаючи фінансову підтримку та передові військові технології.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , скільки Путін хоче купити солдатів у Кім Чен Ына.