У Зеленського сказали, коли можна починати переговори з Росією

Як вважає Подоляк наразі говорити про будь-які переговори з Росією безглуздо

Наразі говорити про переговори з Росією – це абсурд, про це в ефірі 24 каналу сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Він зазначив, що Росія вважає за норму вторгнення на територію суверенних держав, не несе відповідальності за злочини та порушує міжнародне право. Така позиція, за його словами, унеможливлює будь-які переговори.

Подоляк підкреслив, що домовитися з Росією не можна, але її можна примусити до переговорів на вигідних Україні умовах. Він пояснив, що для цього потрібно посилити удари по території РФ, наростити кількість техніки для оборони й наступу та перенести військові дії на більшу частину території Росії. Це, на думку Подоляка, дасть Україні додаткові важелі тиску.

Якщо Росія почне зазнавати серйозних економічних втрат, відзначив Подоляк, це може змусити її зрозуміти, що позитивного результату у війні для неї не буде. Коли втрати Росії стануть значними, тоді можна буде говорити про якісь переговори, вважає радник голови ОП.

Подоляк також відзначив роль Індії в підтримці російської економіки. Він пояснив, що, попри санкції, Росія зберігає доходи завдяки співпраці з країнами на кшталт Індії, Китаю та деякими арабськими країнами. Радник зазначив, що якщо Індія та інші держави зменшать рівень економічної співпраці з РФ, це значно підвищить ціну війни для Росії, адже вона відчує дефіцит як ресурсів, так і фінансів.

Україна, за його словами, працює з країнами, які дотримуються "умовного нейтралітету", намагаючись пояснити, що підтримка РФ стратегічно невигідна, оскільки Росія нехтує міжнародним правом і просуває насильство як принцип зовнішньої політики. Подоляк підкреслив, що така позиція Росії створює загрозу дестабілізації та може призвести до провокативних терористичних дій на різних континентах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, яким чином Україна може змусити РФ вести переговори на своїх умовах.