У Зеленського пояснили, що мало статися у війні півроку-рік тому

Михайло Подоляк зазначив, що Україні доводиться витрачати дуже багато часу на переговори з партнерами

Важливі для України політичні рішення могли б бути ухвалені і півроку чи рік тому, це суттєво зменшило б і обсяг війни, і кількість жертв та прискорило фіналізацію війни. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю РБК-Україна зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Спікер зазначив, що у переговорах з партнерами Україна ніколи не використовувала та не використовує ультимативний підхід. Україна робить ставку виключно на переговорний стиль політичної дискусії.

"Чому? Тому що позиція України побудована на тій самій логіці. Вона каже, що можна одержати, якщо будуть такі ресурси. Або навпаки, що можна втратити, якщо такі ресурси будуть заморожені. Відповідно, вибирайте собі сценарій. Тому що Україна для себе вибрала однозначний сценарій. Ми розуміємо, що далі робитиме Росія. Ми абсолютно точно розуміємо Росію", – сказав Михайло Подоляк.

На його думку, війни такого масштабу як в Україні не було після Другої світової війни. Були конфлікти та війни політичного характеру. Тому Україні доводиться витрачати багато часу на важкі переговори, проводити важкі пояснення. Подоляк зазначив, що це абсолютно психоаналітична робота з людьми, які звикли до неприйняття рішень.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у ЗМІ поступово просочується інформація про план перемоги, який президент Володимир Зеленський має намір презентувати лідерові США Джо Байдену. Однак досі неясні основні його положення. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "РБК-Україна" розкрив основні положення цього плану.

Подоляк зазначив, що невірно трактувати, думаючи, що план перемоги включає лише війську складову, хоча і, по правді, треба визнати, що військовий пакет є основним. Він буде чітко структурований відповідно до сьогоднішнього етапу війни та аналізу того, що відбувається в Курській області з точки зору використання вітчизняного озброєння.