У Зеленського назвали ділянку фронту, де ЗСУ вдалося відкинути росіян

На якій саме ділянці фронту відкинули росіяни, Арестович уточнювати відмовився

Повідомлення російських пропагандистів про нібито взяття під контроль низки населених пунктів на Бахмутському напрямі не відповідають дійсності. Це українські військові успішно провели контратаку. Як передає "Коментарі", про це в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

На якій саме ділянці фронту було відкинуто росіяни, Арестович уточнювати відмовився у зв'язку із мовчанням Генштабу.

"Були певні зрушення в районі Сватового. Російські частини намагалися контратакувати - отримали люлей, нікуди не пішли. Під Бахмутом наші контратакували, відкинули. Наші контратакували, викинули їх в одному місці. Поки не говоримо в якому саме, бо Генштаб поки що не заявляв" , – розповів Олексій Арестович.

На лінії Горлівка-Мар'їнка все як і раніше, зазначив він.

Продовжується контрнаступ ЗСУ на півдні та сході. В Україні від початку повномасштабної збройної агресії Росії звільнили вже 1 тис. 620 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ЗСУ продовжують відтісняти ворога до правого берега Дніпра та тримати контроль над переправами.

Як заявив речник командування "Південь" Владислав Назаров, 14 жовтня окупанти намагалися відновити активний рух через річку Дніпро.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Інституті вивчення війни розповіли, чому президент Росії Путін оголосив про відмову від "часткової мобілізації". Американські аналітики зазначають, що російський президент Володимир Путін оголосив, що "часткова" мобілізація закінчиться "приблизно через два тижні" — у той час, коли має розпочатися відстрочений осінній заклик.