У Запорізькій області війська РФ готуються до штурмових дій: де вони хочуть наступати

Кілька днів тому російські військові вже отримали 25 багі для наступу у Запоріжжі

Російська армія готується до штурмових дій у районі села Приютне Запорізької області. Про це повідомив речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин під час виступу на телемарафоні.

За словами Волошина, кілька днів тому російські військові отримали 25 багі — легкі транспортні засоби, які зазвичай використовуються для штурмів малими групами піхоти. Це свідчить про підготовку до активних наступальних дій на цьому напрямку.

"Ворог не припиняє розвідку, продовжує обстріли і готується до проведення штурмових дій. Підготовка до штурмових дій ведеться на Запорізькому напрямку, зокрема, за даними нашої розвідки, у районі Приютного. Ворог зосереджує особовий склад, який планує залучити до штурмових дій", — зазначив він.

Волошин додав, що російські війська намагатимуться захопити певні плацдарми, щоб згодом використати їх для розвитку наступу на інші території. Постачання російським окупантам здійснюються через тимчасово окупований Крим, а також частково залізницею. Йдеться про поповнення особового складу, озброєння, боєкомплекти та пально-мастильні матеріали.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військові скаржаться на якість фортифікацій перед наступом РФ. Аналітичний ресурс DeepState звернув увагу на повідомлення від українських військових щодо якості фортифікацій неподалік Гірника та Покровська у Донецькій області.

Як вказує DeepState, росіяни почали інтенсивно обстрілювати місто готуючись до його штурму. Однак інформаційний OSINT-портал з посиланням на дані від військових вказує на недостатньо підготовлені захисні лінії до наступу РФ на Гірник Донецької області та загалом на Покровському напрямку.