У Запоріжжі повідомили, як будуть оперативно реагувати на обстріли міста та області

За останні два тижні окупанти знищили сотні будинків в області

Окупанти завдали понад 30 авіаударів по Запоріжжю за два тижні. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров. Внаслідок обстрілу було пошкоджено сотні будинків.

Щоб оперативно долати наслідки ворожих обстрілів, ОВА разом із міською владою Запоріжжя розробили алгоритм першочергових дій допомоги постраждалим людям.

Так, домовились про збільшення кількості реанімаційних бригад, які одразу виїжджатимуть на місце обстрілів – навіть під час повітряної тривоги.

"Передаємо підприємствам "Кобра" і "Запоріжелектротранс" автобуси від донорів, які стануть гуманітарними хабами на локаціях обстрілів.

Зробимо виїзди всіх надавачів адмінпослуг до найближчих до місць обстрілів ЦНАПів, щоб оперативно відновлювати документи мешканців", – зазначив Іван Федоров.

Крім того, було розроблено 8 пакетів послуг з відновлення пошкоджених приватних будинків і багатоповерхівок. Це гроші, будматеріали, ремонт вікон і покрівлі та інші види допомоги людям залежно від типу будинку і права власності на житло.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Вибухи у Запоріжжі: що відомо про прильоти

Сьогодні о 05:22 у Запорізькій області було оголошено повітряну тривогу у зв’язку із загрозою балістичних ударів, а також керованими авіабомбами. О 06:07 у Запоріжжі та районі пролунали потужні вибухи.

Пізніше голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров повідомив про руйнування та постраждалих у місті та області.

"У Запоріжжі зруйновано приватні будинки та є постраждалі. Такі наслідки ранішньої атаки росіян на область. Станом на зараз відомо про 2 постраждалих. Медики надають їм допомогу", – зазначив голова ОВА. Також він повідомив, що впродовж доби окупанти завдали 459 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.