У ВР здивували повідомленням, з якого віку варто відправляти на фронт

Нардеп Костенко вважає, що на фронт треба йти з 20 років

Часто працівники ТЦК женуться за цифрами і не звертають увагу на те, кого саме вони набирають у лави ЗСУ, відзначив в інтерв’ю УП нардеп Роман Костенко.

"Часто в нас буває таке, що ТЦК женуться за цифрами: тобі сказали 10 має бути в день, ти пішов, наловив і відправив їх у навчальний центр. А в результаті – той наркоман, той хворий, в того якісь інші проблеми", - відзначив нардеп.

За його словами, як наслідок, військові частини просто не хочуть забирати із навчальних центрів таких людей. При цьому, він додав, що всі ці люди не просто залишаються у навчальних центрах, а і отримують зарплату. А от якісного особового складу і далі немає, підкреслив політик.

Костенко каже, що зараз Україна має мільйонну армію, проте цього недостатньо, щоб перемогти ворога.

"Армія має бути більша", - відзначив політик.

При цьому, на його думку, треба чесно підняти питання грошей. На його думку, верховний головнокомандувач Володимир Зеленський повинен вийти і відверто сказати, що, наприклад, якщо держава не зможе заплатити кожному 100 тисяч гривень, то це ж не буде означати, що всі залишать фронт і повернуться додому.

Окрім того, нардеп підняв питання призовного віку. На його думку, щоб армія була якісною, потрібно відправляти на фронт молодих людей з 20 років.

"Я сам в армії з 17 років і скажу так: ми не говоримо про 18, але я вважаю, що у нас має бути призовний вік від 20 років до 50. Всі, що далі, можуть мобілізуватися за власним бажанням, але не в бойові підрозділи. Якщо ми хочемо нормально забезпечувати бойові частини, щоб люди йшли здорові і могли виконувати бойові завдання, це має бути віковий діапазон 20–50 років", - додав Костенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав наскільки часу Україні вистачить мобілізаційного ресурсу.