У ВР спростували дані The Wall Street Journal про кількість загиблих українських військових

У ВР заявили, що данні західних ЗМІ про втрати Україні на фронті є завищеними

Як повідомляло видання The Wall Street Journal, на початку цього року в конфіденційній оцінці українських втрат було зазначено, що кількість загиблих українських військовослужбовців становить 80 тисяч осіб, а поранених – 400 тисяч. При цьому західні розвідки надають різні оцінки російських втрат: за деякими з них, кількість загиблих російських військових досягає 200 тисяч, а поранених – близько 400 тисяч.

Однак, як заявив народний депутат та секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко, дані щодо втрат українських військових, оприлюднені The Wall Street Journal, є завищеними. В ефірі Радіо Свобода він наголосив, що ця інформація, ймовірно, перебільшена.

"Я думаю, це перебільшені дані. Однозначно. Ті, що є. Саме, якщо ми говоримо про загиблих, ті що в нас визнані", – сказав він.

За його словами, навіть число у 50 тисяч загиблих може бути завищеним або орієнтовним, адже точної інформації про втрати в нього немає.

"Якщо брати минулі два роки, то в нас десь приблизно однаково було по 19 тисяч. І це вважалося тільки ті, хто офіційно були, видані свідоцтва про смерть. Ми знаємо, що є ще люди, які є безвісти зниклими. Я думаю, що тут приблизно порахували ту ж саму цифру. Безпосередньо в мене немає самих точних даних, щоб сказати, що ці дані є на 100 відсотків вірними. Я думаю, що вони є приблизними (тут йдеться про 50 тисяч)", – сказав депутат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що згідно з даними Генштабу ЗСУ, Росія втратила на війні в Україні понад 550 тис. солдатів. Ці дані включають поранених та убитих.