У ВР сказали, кого саме потребують на фронті: ці люди не повинні відсиджуватися в тилу

У ВР сказали, що на фронті потрібні люди з хорошою фізичною підготовкою

Нещодавно в мережі почала з’являтися інформація про можливе зниження мобілізаційного віку в Україні. Однак, Верховна Рада не розглядає питання зниження мобілізаційного віку до 20 років, зокрема про це в ефірі "Громадського" повідомив народний депутат, член профільного оборонного комітету Вадим Івченко.

Івченко зазначив, що від ЗСУ надходять сигнали про необхідність залучення фізично підготовлених людей для виконання бойових завдань. Він додав, що особам віком 47-50 років важче виконувати бойові завдання, які ставлять командири бригад.

"Це лише сигнали до нас, до Комітету з нацбезпеки і оборони. Однак це питання наразі не обговорюється ані на комітеті, ані у Верховній Раді", – зазначив депутат.

На його думку, люди з гарною фізичною підготовкою не повинні виконувати тилові чи бюрократичні функції в штабах і ТЦК, а мають брати участь у бойових діях. Водночас ті, хто поранений або проходить реабілітацію, повинні виконувати іншу роботу, якщо не можуть брати участь у боях.

Івченко також зазначив, що протягом останнього року кількість мобілізованих зросла, але цього недостатньо. За його словами, наразі мобілізація покриває лише потребу в поповненні втрат особового складу в бригадах.

"Ми сьогодні покриваємо тільки потреби, щоби закрити втрату людського ресурсу в бригадах. Але ніяк не створення нових бригад або підсилення нових бригад, щоб була відповідна ротація, щоб на місце одних бригад заходили інші", – додав нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР раді окремі нардепи вважають, що необхідно знижувати мобілізаційний вік до 20 років.