У Третій штурмовій жорстко розкритикували частковий дозвіл на удари по РФ

Заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін жорстко розкритикував Сполучені Штати та союзників за надання часткового дозволу на нанесення ударів по території РФ

Максим Жорін заявив, що союзники України повинні врешті зрозуміти, що не можна воювати наполовину - трохи воювати, трохи гратись в правила та заборони, бити чи не бити по ворожій території.

При цьому Жорін нагадав всім, хто забув, що в Україні йде повноцінна жорстока війна. Росія має на меті цілком знищити Україну.

"Тому ми обов’язково маємо наносити удари по всіх їхніх обʼєктах - по військових, інфраструктурних, стратегічних обʼєктах, нищити їхню логістику",
- підкреслив Жорін і додав, що тільки в цьому разі можна буде із впевненістю сказати, що Україна робить все необхідне для своєї перемоги.

"Це наші союзники можуть ще гратись в якусь ”толерантність” із рашкою. В нашій боротьбі вже будь-які ”червоні лінії” є абсурдними, а яким способом захищати власну країну, повинні вирішувати самі українці",
- заявив Жорін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Сполучених Штатів Джо Байден розпорядився змінити чинні вимоги, дозволивши використання наданої Україні зброї для ударів по російській території, повідомив директор з питань Європи у Раді нацбезпеки США Майкл Карпентер.

За його словами, відповідний дозвіл вже набув чинності. При цьому Карпентер пояснив, що це рішення було прийняте в контексті російського наступу в Харківській області. При цьому він підкреслив, що дозвіл стосується можливості "завдавати контрударів через кордон" і не включає використання ATACMS або ударів на великі відстані. Головна мета – забезпечити, щоб українці могли захистити себе від ударів з території за кордоном.