У Третій штурмовій заявили, що окупанти атакують її фланги, ідуть запеклі бої за Макіївку

Окрім того, ворог готується найближчим часом поновити штурм у Вовчанську

Як повідомив Володимир Фокін, командир 1 штурмового батальйону 3 ОШБр, російські загарбники перенесли основні зусилля на позиції суміжних підрозділів. Зокрема, за його словами, ворог наступає на Макіївку та на лівий фланг, де стоїть одна з бригад.

"Там ворог має успіх. Причому досить такий суттєвий - ворог просувається вглибину нашої оборони по лівому флангу. Тому я вважаю, що частково сили та засоби були перекинуті туди, де ворогу вдається більше. Точно знаю, що у нас на флангах ідуть запеклі бої за Макіївку, яка знаходиться на правому флангу і за інші населені пункти по лівому флангу бригади", - повідомив Фокін.

Втім, за його словами, для того, щоб розширяти свій плацдарм, розширяти свій успіх ворог також проводить штурми проти нашого підрозділу, але у нас він поки успіху не мав.

До речі, як повідомили в ОТУ "Харків", на Харківщині найбільшу активність ворог проявляє у районі населеного пункту Вовчанськ. Зокрема, минулої доби було п'ять боєзіткнень, але є висока ймовірність, що ситуація загостриться найближчими днями.

Військові відзначають, що у Вовчанську ворог провів евакуацію санітарних втрат, здійснив внутрішню ротацію особового складу та здійснив забезпечення передових позицій боєкомплектом та провізією.

"У кварталі девʼятиповерхівок проводить підготовчі заходи до штурмових дій. В ході поодинокого переміщення здійснює накопичення особового складу у підвальних приміщеннях для продовження подальших атак позицій Сил оборони. У районі населеного пункту Тихе застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, де Сили оборони втратили багато сіл.