У Торопці могло зберігатися близько 240 тон арсеналу зброї (ВІДЕО)

Що підірвали в населеному пункті Торопець, і чому там стався землетрус

В сюжеті російського телеканалу, випущеному в ефір 2.06.2018-го з плашкою "Арсенал світового рівня", показали будівництво бази зберігання озброєння. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, інформує портал "Коментарі".

"Арсенал комплексного зберігання боєприпасів, ракет і вибухових речовин, який будують у місті Торопці Тверської області, відповідає найвищим світовим стандартам", - повідомив в сюжеті генерал армії Дмитро Булгаков.

Новий арсенал дозволяє зберігати запаси ракет і боєприпасів, захищаючи їх від зовнішнього впливу, каже тодішній заступник міністра оборони росії.

Булгаков зазначив, що до кожної ячейки арсеналу завантажується до 240 тон. Вартість сховища складала 3 млрд. 600 млн. рублів на момент будівництва. За ринковим курсом тоді сума дорівнювала $60 млн, зазначає Цаплієнко.

Крім того, у сюжеті розповідається, що на території побудовано комплекс для проживання військовослужбовців, по типу замкненого циклу. Житловий сектор розрахований на 200 людей.

Раніше портал "Коментарі"

Обстріл російських складів викликав землетрус у Тверській області

Слабкий землетрус магнітудою 2,8 стався за 17,6 км від Торопця в Тверській області Росії рано вранці в середу, 18 вересня 2024 року о 3:56 ранку за місцевим часом. Про це повідомляє моніторинговий сайт Volcanodiscovery. Землетрус мав дуже невелику глибину 0 км і не відчувався (або принаймні не повідомлялося про це).

Читайте також: Потужні вибухи на складі боєприпасів у Росії: Торопець засвітився і потонув у диму

У ніч на 18 вересня через атаку дронів по місту Торопець Тверської області Росії виникла сильна пожежа та детонація на складі боєприпасів. Через небезпечну ситуацію губернатор області Ігор Руденя заявив про часткову евакуацію населення.

Як повідомила місцева влада міста Торопець Тверської області РФ, у ніч на 18 вересня відбулася масова атака дронів, також працювали засоби ППО. Близько третьої ночі місцеві жителі почули потужні вибухи – відбулася детонація на складі боєприпасів.