У ТЦК знайшли спосіб, як швидко роздати повістки та не шукати ухилянтів

Український бізнес закликає створити механізми економічного бронювання.

Працівники ТЦК замість пошуку ухилянтів приходять на підприємство та за пів дня виконують тримісячну норму роздачі повісток для мобілізації, стверджує президент ОП "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

Під час обговорення питання економічного бронювання на форумі ЕП "Український експорт: вікно відчиняється?" бізнес-асоціації закликали уряд створити механізми економічного бронювання щодо працівників підприємств. За їх словами працівники ТЦК замість пошуку ухилянтів можуть вручати повістки на підприємствах.

"ТЦК йде не шукати тих, хто ухиляється, а приходить на робоче підприємство, стоїть на прохідній і за пів дня виконує норму за 2-3 місяці", - заявив президент ОП "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

За словами представників бізнесу, на деяких з їх підприємств, які визнані критично-важливими мобілізовано в середньому 20% персоналу. Як приклад Каленков наводить "Метінвест", де мобілізовано 10 тисяч робітників та завод "АрселорМіттал" у Кривому Розі - мобілізовано 3,5 тисячі осіб персоналу.

"Наші підприємства створюють багато робочих місць в інших галузях і інших регіонах присутності. Одне робоче місце в нашій галузі створює вісім у інших галузях", - стверджує Каленков.

Перший заступник генерального директора "Інтерпайп" Денис Морозов вказує, що компанія може забронювати лише до 50% працівників, що ускладнює роботу. Через такі умови підприємці закликали змінити модель бронювання для працівників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в уряді назвали скільки грошей до бюджету може принести економічне бронювання.

Також "Коментарі" писали про чоловіка, який не з'явився у ТЦК через одруження та народження дитини. Що вирішив суд.