У Сунака заявили, що війна в Україні може завершитися під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви

Спікер прем'єра Великобританії Сунака заявив, що Сі Цзіньпін має закликати Путіна завершити війну під час візиту

Лідер Китаю Сі Цзіньпін може використати свій візит до Росії, щоб заохотити російського президента Володимира Путіна дати команду своєї армії залишити територію України. Про це заявив речник прем'єр-міністра Британії Ріші Сунака, пише портал "Коментарі", з посиланням на "Sky News".

"Якщо Китай хоче зіграти справжню роль у відновленні суверенітету України, то ми, очевидно, вітатимемо це", - заявив речник Ріші Сунака.

Спікер прем'єр-міністра Британії додав, що будь-яка мирна угода, яка не ґрунтується на суверенітеті та самовизначенні України – не є мирною угодою взагалі.

"Тому ми продовжуватимемо закликати Китай, як ми це робили раніше, приєднатися до інших країн світу і закликатимемо Путіна вивести свої війська", - додав спікер.

Зазначимо, що сьогодні з'явилося підтвердження, що лідер Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін 20-22 березня відвідає Росію. Після чого, швидше за все, проведе онлайн-розмову з українським президентом, намагаючись просунути китайські мирні ініціативи. Тим часом, глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонні переговори з міністром закордонних справ Цінь Ганом, намагаючись намацати точки дотику. А зі США звучать застереження щодо того, що китайський "мирний план" схвалює окупацію Росією українських територій. Про що говорить активізація КНР у статусі миротворця? Чи може Пекін запропонувати щось таке, що влаштує і Київ, і Москву? Чи може натиснути на Кремль, щоб той став конструктивнішим у ракурсі переговорів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Китаї назвали головну мету візиту Сі Цзіньпіна до Росії.