У США також анонсують нову хвилю ракетних ударів по Україні

В Інституті вивчення війни вважають, що росіяни можуть завдати нової хвилі ракетних ударів по Україні найближчим часом

Російські війська готуються завдати нових ракетних ударів по Україні найближчим часом. Однак такі дії агресора спрямовані лише на продовження останніх темпів обстрілів, а не на їхню ескалацію. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Американські експерти вважають, що попередження президента Володимира Зеленського, зроблене у його відеозверненні від 27 листопада щодо нових атак, має стати попередженням для багатьох українців, адже росіяни справді готують небезпечні атаки.

В ISW навели також заяву спікера Оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк про те, що 28 листопада у Чорному морі заступив на бойове чергування додатковий російський ракетоносій, який є ще одним доказом підготовки до відновлення хвилі масованих ракетних ударів протягом наступного тижня.

"Однак через продовження деградації ракетного арсеналу РФ під час попередніх ударів, ймовірно, що Росія прагне підтримувати, а не ескалювати темпи обстрілів", - зазначили аналітики Інституту вивчення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" - раптова смерть глави МЗС Республіки Білорусь (РБ) 64-річного Володимира Макея (нібито від серцевого нападу) може бути отруєнням – і натяком для Лукашенка від Путіна. Так вважає радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, на думку якого, так російський диктатор хоче змусити Білорусь вступити у відкриту війну проти України. Експерти проаналізували те, що відбувається в Білорусі для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Німеччині назвали головну причину – чому ЗРК Patriot не буде в Україні.