У США розповіли, заради чого Путін готовий втратити Луганщину в Україні

Путін зациклений на утриманні контролю над територіями Запорізької та Херсонської областей

Незважаючи на те, що вся російська військова кампанія в Україні нібито зводиться до того, щоб захистити якийсь ефемерний "народ Донбасу" та "звільнити" території так званих "ДНР" та "ЛНР", для Путіна ключовим у цій війні є утримання контролю над півднем України. Заради цього він навіть готовий пожертвувати втратою Луганської області. Кремль робить ставку на те, щоб у будь-який спосіб утримати окупаційний режим на території Запорізької та Херсонської областей, а не зміцнити позиції загарбників на Луганщині. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики зазначають, що поразка під Лиманом вказує на те, що президент Росії Володимир Путін зменшує пріоритетність захисту Луганської області на користь утримання окупованих територій на півдні України.

Українські та російські джерела постійно вказують на те, що російські війська продовжували зміцнювати російські позиції в Херсонській та Запорізькій областях, незважаючи на недавній крах Харківсько-Ізюмського фронту та оточення сил РФ у Лимані.

Рішення не зміцнювати вразливі лінії фронту в Куп'янську чи Лимані майже напевно було прийнято Путіним, а не військовим командуванням, і свідчить про те, що Путін дбає про утримання стратегічно важливих ділянок Херсонської та Запорізької областей значно більше, ніж Луганської області.

Через критику та поразки на полі бою Кремль може готуватися до перестановок у Міноборони РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗМІ назвали країну на Заході, де Путін може вдарити з космосу.