У США оцінили ймовірність мирних переговорів після ракетної атаки РФ по Україні

Ракетним ударом по Україні Путін знецінив статтю NYT про свої "дипломатичні прагнення"

Незважаючи на повідомлення про негласні сигнали Путіна щодо його зацікавленості у переговорах щодо припинення вогню, цілі Росії в Україні залишаються незмінними. Путінський режим, як і раніше, хоче окупації всієї України, знищення української державності та визнання Заходом своєї поразки в цьому протистоянні. Тому говорити про те, що Росія зацікавлена у мирних переговорах, особливо після цинічної масованої атаки по Україні вночі та вранці 29 грудня точно не доводиться. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в огляді американського Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначили, Росія влаштувала справжнісінький терористичний акт – відомо про загибель щонайменше 31 людини. З огляду на це в ISW констатують: цілі "СВО" Путіна залишаються незмінними.

"ISW послідовно оцінює, що, незважаючи на повідомлення про негласні сигнали Путіна щодо його зацікавленості в переговорах про припинення вогню, цілі Росії в Україні, які є рівнозначними повною капітуляцією України та Заходу, і які були чітко сформульовані в публічній риториці Кремля, залишаються незмінними", - йдеться у звіті Інституту.

З таким висновком судячи з реакції світових лідерів на трагедію в Україні, погоджуються головні західні політики. В ISW згадують коментар американського президента Джо Байдена. Останній заявив, що Путін прагне "знищити Україну" та "підкорити її народ" - саме про це мають нагадати масовані удари, які завдала Росія по Україні 29 грудня, стверджував Байден.

Відповідну думку також підтримує уряд Британії та Естонії. Прем'єр-міністр держави Ріші Сунак та глава естонського уряду Кая Каллас говорили, що удари РФ по Україні є "маркером" її бажання знищити свободу, демократію та саму Україну, нагадав Інститут.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на тлі масованого удару РФ по Україні Британія терміново надсилає допомогу: про що йдеться.