У США не виключають, що РФ може розгромити угрупування ЗСУ на Курщині

Генерал Міллі не виключає, що Росія може організувати контрнаступ в Курській області і розгромити Сили оборони України

Український наступ на територію Росії став одним із найсміливіших кроків за весь час війни, вважає колишній голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі, повідомляє CBS News.

На його думку, мова йде про значний психологічний удар по Росії, зокрема по кремлівському диктатору Володимиру Путіну, адже вперше з часів Другої світової війни українські сили проникли на російську територію.

Однак генерал підкреслив, що захоплена територія, яка становить близько 1300 квадратних кілометрів, є лише незначною частиною Росії. Міллі вважає, що через наявність трьох відкритих флангів українські сили можуть опинитися під загрозою.

"Росіяни можуть сконцентрувати сили, відрізати їх і розгромити українців", - попередив експерт.

На запитання про можливий контрнаступ Путіна з метою повернення захопленої території, Міллі відповів, що це є цілком реальним сценарієм, який може відбутися найближчими місяцями.

Міллі вважає, що операція в Курській області є прорахованим ризиком для президента Володимира Зеленського. Він намагається зміцнити свою позицію для майбутніх переговорів, які можуть розпочатися вже наступного року. Водночас успіх цієї стратегії залежить від того, чи зможе Україна утримати оборонні лінії на своїй території.

Однак генерал також застерігає, що існує ризик скорочення військової допомоги від Заходу.

"Якщо якимось чином ця допомога буде припинена, якщо Європа або Сполучені Штати не підтримають Україну, то я думаю, що для України буде дуже проблематично продовжувати свою боротьбу", - попередив Міллі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Заході почали говорити про те, що бажання України відвоювати всі окуповані території є нереалістичним.