У США назвали негайні кроки, які допоможуть закінчити війну

Ентоні Блінкен заявив, що потрібно підтримувати Україну, а союзників РФ назвав фактором, який допомагає Путіну продовжувати війну.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що вторгнення російського диктатора Володимира Путіна швидко закінчилось, якби інші країни перестали підтримувати Росію. За його словами, Росія – це агресор, а серед партнерів Москви Блінкен назвав КНДР, Іран та Китай.

Держсекретар США Ентоні Блінкен виступив на засіданні Ради Безпеки ООН, яке було присвячене російсько-українській війні. За словами Блінкена, є два негайних кроки, які слід врахувати, щоб війна в Україні швидше закінчилась.

"Є два негайних і взаємопов’язаних кроки, які ми повинні зробити. По-перше, ми маємо відповісти на зростаючу співпрацю Росії з Північною Кореєю та Іраном", - заявив Блінкен.

Блінкен пояснює, що Іран надав Росії сотні безпілотників та побудував завод з виробництва дронів на території РФ. Крім того, Тегеран нещодавно передав Росії балістичні ракети малої дальності. З Північної Кореї до Росії надходять боєприпаси та інші види озброєння.

Однак державний секретар США, наголошує, що не лише Іран та КНДР стали союзниками Росії, але й Китай, який постачає до РФ верстати, мікроелектроніку та інших товари, які Росія використовує для відновлення, поповнення та нарощування своєї військової машини.

"Росія – агресор; Україна, жертва. Росія бореться за завоювання. Україна бореться за виживання. Якби країни перестали підтримувати Росію, вторгнення Путіна скоро закінчилося б. Якщо країни перестануть підтримувати Україну, Україні може скоро прийти кінець", - наголосив Блінкен.

Другим кроком Блінкен назвав необхідність допомагати Україні досягнути справедливого миру. За його словами Київ неодноразово заявляв про готовність до мирних переговорів, однак Путін відкидає їх та продовжує агресію проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай в ООН виступив з заявою щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про Трампа, який розповів, як діятиме щодо війни в Україні, якщо стане президентом США.