У російському Брянську у вогні завод, який Кремль використовує у військовій промисловості

За повідомленнями ЗМІ, російський завод "Кремній" горить після атаки безпілотників

Низка пабліків і телеграм-каналів опублікувала відео атаки безпілотників на завод "Кремній" у російському Брянську, який використовують у військовій промисловості. Як передає портал "Коментарі",

Зокрема, "Радіо Свобода" пише, що це як мінімум вчетверте, коли підприємство зазнає атак БПЛА.

Продукція "Кремній Ел" використовується, крім іншого, у військовій промисловості, наприклад при створенні систем ППО "Панцир" та ракетних комплексів "Іскандер".

Російська влада ще вночі заявила, що горить "горище нежитлової будівлі", а пожежники "оперативно ліквідували пожежу", а вранці додали, що "один із безпілотників врізався в нежитлову будівлю" і "загоряння не допущено".

Телеграм-канал Astra повідомив, що місцеві жителі підтверджують атаку на завод.

За даними каналу, "Кремній ЕЛ" - це один із найбільших виробників мікроелектроніки в Росії. 94% продукції підприємства у 2017 році було випущено на потреби Міноборони РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Омську горить завод, який виробляє танки для росіян. Інформацію про загоряння на заводі "Київтрансмаш" підтвердив губернатор Омської області Віталій Хоценко.

"Зайнявся дах одного з цехів під час ремонту", - написав у Телеграмі глава регіону.

За словами Хоценка, на місці працюють співробітники пожежної охорони. При цьому відомо, що вранці 12 вересня на Омському заводі транспортного машинобудування ("Київтрансмаш", входить до концерну "Уралвагонзавод" державної корпорації "Ростех") сталася пожежа. За словами джерел місцевих ЗМІ, попередньо площа займання становить 50 кв. м.

Також видання "Коментарі" повідомляло - у Росії вибух на військовому заводі: є загиблі.