У Росії розбився літак Пригожина

У Тверській області РФ впав приватний літак, який західні ЗМІ приписують Пригожину

У Тверській області Росії зазнав аварії бізнес-джет Embraer 600 з бортовим номером RA-02795, який західні ЗМІ приписують голові ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину. Про це повідомляють "Коментарі". Він вилетів із Москви і прямував на захід. У літаку серед пасажирів значився Євген Пригожин, заявляють у Росавіації.

На кадрах, які публікують у Мережі, можна бачити уламки авіасудна, що впало у Бологівському районі Тверської області. Там видно, що майже всі частини літака розлетілися в різні боки. Імовірно, всі, хто був на борту, загинули.

За даними інших ЗМІ, літак, який зазнав аварії, — один із бортів Пригожина. Зазвичай він літав іншим літаком, з номером RA-02878.

Як повідомили в МНС РФ, під час аварії приватного літака в Тверській області загинули десять людей.

Нагадаємо, що тривалий час ПВК "Вагнер" використовувалася Росією для прихованого мілітарного впливу за кордоном - вагнерівці воювали за інтереси путінської Росії у Сирії, Центральноафриканській республіці та Україні. Починаючи з 2014 року, як наразі вже відомо, вони брали участь у війні проти України, на Донбасі. З моменту широкомасштабного вторгнення в Україну вагнерівці, серед яких були тисячі завербованих ув'язнених, брали активну участь у боях. Найбільш відомим кривавим епізодом їхньої діяльності є битва за Бахмут, де, за словами Пригожина, вони втратили 20 тисяч убитих.

23-24 червня Пригожин підняв заколот, який сам назвав "маршем справедливості" - захопив Ростов-на-Дону і потім зупинився за 200 кілометрів від Москви. Нібито, за посередництва президента Білорусі Олександра Лукашенка після цього йому дали можливість зі своїми бійцями піти до Білорусі, а потім і в Африку, де він знімав своє, ймовірно, останнє відео.

Тим часом, Зеленський зробив заяву про можливу відставку Резнікова.

Президент розповів про посилення мобілізації в Україні.

А Індія приєдналася до тріумвірату Москви, Вашингтона та Пекіна.