У Росії хочуть відмовитись від символів "СВО": причина

Літери Z, O, V із латинського алфавіту, тому кремлівські пропагандисти пропонують їх замінити

Латинські літери - Z, O, V - що стали символами так званої "СВО", не мають відношення до культури та історії народів Росії. Більше того, вони походять із Заходу, проти якого нібито воює Росія в Україні. Такі заяви зробили кремлівські пропагандисти, зокрема рашистський філософ Олександр Дугін, запропонувавши замінити західноєвропейські літери. Про це повідомляють "Коментарі".

Позицію Дугіна підтримали інші роспропагандисти. Зокрема, вони пропонують російським окупантам замінити латинські літери символами допетровської Московії.

- Дугін, безумовно, це розуміє і пропонує перейти не до радянських, а до народницьких символів православ'я, які були актуальні в "доімперську", "дороманівську" епоху і зберігаються в старообрядницькій традиції, - пише рашист Максим Шевченко. За його словами, новими символами рашистів у їхній загарбницькій війні може стати "прапор із Христом та Ісусом Навином". Нібито під таким стягом "проти латинян-поляків йшло ополчення Мініна та Пожарського".

Російським антизахідникам не подобаються не тільки латинські літери, а й весь "символічний західногеральдичний" ряд.

Раніше Дугін, якого у ЗМІ називають "мозком Путіна", написав у своєму телеграм-каналі:

"Z - це поганий символ. Він нічого не означає. Це піарівська підробка. Ми воюємо під прапором Спаса Нерукотворного... За Z не вмирають".

Тим часом, Байден закликав республіканців "стримати слово". Президент США зазначив, що "американці – відповідальна нація", і закликав конгресменів "діяти відповідно".

У НАТО підготували план протидії Росії: що найважливіше. У НАТО готові протистояти Росії як одній з головних загроз.

А Росія зацікавлена у новому конфлікті: деталі.