Поки Міноборони РФ заявляє про успіхи у боях у Курській області, росіяни говорять про здачу Суджі

Міноборони РФ відзвітувала про ситуацію в Курській області, де третій день тривають бої у прикордонній зоні.

Міністерство оборони Росії опублікувало оновлений підсумок бойових дій в Курській області. За заявами російського міністерства армія РФ нібито не допустила просування українських військ, однак російські воєнкори скаржаться, що місто Суджа скоро буде захоплене ЗСУ, або вже перебуває під контролем українських сил.

У Міноборони РФ заявили, що російські військові формування спільно з спецслужбами зупинили просування ЗСУ у Курській області.

"Протягом доби просування противника в Курській області не допущено. Угруповання "Північ" з органами ФСБ РФ продовжують знищувати формування ЗСУ у Суджанському та Коренівському районах Курської області", - повідомили в Міноборони Росії.

Російське оборонне відомство вказало на нібито ліквідацію 660 українських військовослужбовців та знищення 82 одиниць бойової бронетехніки. За словами Міноборони Росії армія РФ проводить бої з окремими підрозділами ЗСУ, які намагаються порватись в Курському напрямку.

Заяви Міноборони РФ відчутно відрізняються від повідомлень у соціальних мережах та заяв російських воєнкорів. Російські телеграм-канали вказують, що на окремих ділянках українські сили просунулись вглиб РФ на 25 км, тоді як днем раніше повідомлялось про 15 км. Аналітики ISW підтвердили, що ЗСУ мають просування щонайменше на 10 км.

Також російські воєнкори заявили, що українські військові намагаються оточити місто Суджа, а деякі вказали на нібито взяття під контроль українськими силами російського населеного пункту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу реакцію російського диктатора Володимира Путіна щодо боїв у Курській області.

Також "Коментарі" писали, що заява США щодо боїв у Курській області викликала обурення в Росії.