У Рівному знешкодили нерозірвану бойову частину ворожого "шахеда" (ВІДЕО)

Рівненські вибухотехніки ліквідували небезпечну бойову частину безпілотника

У Рівненській області вибухотехніки успішно ліквідували небезпечну бойову частину ворожого безпілотника. Повідомлення про виявлення небезпечного предмета надійшло до правоохоронців від лісників після тривоги повітряної обстановки. Про це повідомляє Нацполіція.

На місці події працювали слідчі, представники СБУ та прокуратури, які забезпечили належне реагування на загрозу.

На місці виявлення БпЛА "Герань-2" слідчо-оперативна група поліції, співробітники Служби безпеки України та прокуратури вжили необхідних заходів. Вибухотехніки провели огляд уламків дрона, виявивши нерозірвану бойову частину. Спочатку вони від'єднали підривач, а потім знищили небезпечний елемент у спеціально відведеній місцевості.


Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Поліція знову закликає громадян: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів терміново повідомляйте спеціалізовані служби за номерами 101 або 102.

Нагадаємо, в ніч на 6 жовтня Росія провела масовану комбіновану атаку по Україні використавши ударні безпілотники та кілька різних типів ракет. В Повітряних силах повідомили про успішне знищення 56 ударних БпЛА типу "Shahed" та дві ракети у 14 областях України.

Крім того, російські війська завдали удару за допомогою безпілотників по Ізмаїльському району. Ворог націлився на припортову та прикордонну інфраструктуру.

Також в ніч на 30 вересня ворожі війська вчинили масовану атаку на Київ. Як і під час останніх нападів, ворог знову застосував ударні БпЛА, попередньо на кшталт Shahed. На Київ баражуючі боєприпаси заходили вночі, хвилями і з різних напрямків.