У РФ заявили, що вивели з оточення військових в Курській області, але є нюанси

У Росії заявили, що вивели своїх військових з оточення в Курській області, всі вони перебувають у шпиталях

У терористичній Росії заявили, що змогли вивести своїх військових із оточення у Курській області. Про це заявив заступник начальника Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ, командир спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов.

"Останні кілька днів у мене на ділянці йшла робота, інформацію про яку я не міг озвучити, але я виводив хлопців із ділянки, де вони пробули під повним оточенням більше місяця, ми не мали можливості доступу до них. Ми цих хлопців вивели. Поїхав, відвідав, вони всі у шпиталі", - заявив Алаудінов.

За його словами, більшу частину бійців відправили до шпиталів Москви та інших регіонів країни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ще в серпні Сили оборони в Глушківському районі Курської області затиснули угруповання ворога, відрізаючи його фактично від сполучення через річку Сейм і там противник опинився в оточенні. При цьому українські експерти попереджали, що ворог спробує вивести своїх військових з оточення, тому варто чекати дій у відповідь. Так званий контрнаступ росіян стався саме на цій ділянці, щоби деблокувати своїх бійців.

Також "Коментарі" розповідали , що до Ремлівського режиму планує створити угруповання військ у Курській області для контрнаступу у співвідношенні 5 до 1, але на даний момент ця пропорція, ймовірно, ще не досягнута . Росія зосередила в Курській області близько 37 тисяч військових і в ніч із 10 на 11 вересня російські війська розпочали контрнаступ з метою витіснення українських сил. За інформацією одного із джерел у Силах оборони, російським військам поставлено завдання до 15 жовтня повністю вибити українські сили з Курської області, а до кінця жовтня створити так звану буферну зону у прикордонних регіонах, що межують із Росією.