У РФ дефіцит транспорту: окупанти відбирають автомобілі у мешканців Луганщини

Ворог конфісковує на потреби армії цивільний транспорт

На потреби війни російські загарбники знову почали конфісковувати транспортні засоби у цивільних мешканців окупованої Луганщини.

Як повідомляє Центр національного спротиву, приводом для конфіскації може бути найдрібніше порушення правил дорожнього руху, а інколи автомобіль можуть відібрати без будь-якої причини.

Зазначається, що відповідна практика не є новою на тимчасово окупованих територій. Однак донедавна у регіоні ворог обходився спеціальним транспортом на кшталт екскаваторів, тракторів чи катерів.

У Центрі спротиву повідомили, що армія противника зазнає величезних логістичних незручностей. Через брак автомобілів особовому складу доводиться переміщатися пішки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська влада буде забирати у власників підприємства військово-промислового комплексу за зрив державного замовлення. "Уся виробнича база має графіками комплектування, що сходяться в план-графіки поставок. Їх реалізація перебуває під чітким контролем з боку колегії ВПК. В разі серйозних відхилень щодо підприємств, які проштрафилися, застосовують відповідні заходи, аж до зміни власника", — заявив міністр промисловості і торгівлі РФ Антон Аліханов.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін та диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин, підписавши договір про стратегічне військове партнерство, анулювали міжнародні резолюції та рішення щодо КНДР, заявив радник Офісу президента України Михайло Подоляк. За його словами, тепер ООН та інші організації, які відповідальні за ефективний контроль за виконанням санкцій, виглядають "вкрай красномовно".