У РФ "анонсували" масштабний теракт у Київській області: що задумав ворог

У РФ говорять, що готується руйнування Київської ГЕС

Спікер МЗС країни-агресора Марія Захарова фактично анонсувала проведення масштабного теракту в Україні.

Так, вона заявила, що нібито українська влада планує руйнування дамб Київської ГЕС і Канівського водосховища. За її словами, таким чином, українська влада хоче влаштувати провокацію проти РФ.

"Ми звернули увагу на повідомлення про дослідження, що з'явилося, так званим Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку Київського політехнічного інституту імені Сікорського можливих сценаріїв затоплення прилеглих територій внаслідок руйнування дамб окремих водоймищ каскаду Дніпра. Справа в тому, що у вересні і жовтні 2022 року центр уже моделював наслідки прориву греблі Каховської ГЕС.

При цьому вона наголосила, що РФ не має сумнівів щодо того, що Київ задумав чергову "провокацію".

"Абсолютно немає жодних сумнівів, що режим Зеленського починає чергову цинічну провокацію проти власного населення", - заявила Захарова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Росія підірвала Каховську ГЕС. Як заявляв глава ГУР Кирило Буданов, підрив дамби на Каховській ГЕС – це штучний, спланований теракт та екоцид із боку Росії. За його словами, за півгодини через радіомережу вийшли на підрозділ, який був на Каховській ГЕС, і сказали дуже швидко зібратися та залишити територію. У цей час прибула група спецпризначення і сталося те, що сталося . Керівник ГУР зазначив, що окупаційні війська, що знаходилися поблизу гідроелектростанції, не знали про підрив ГЕС. До речі, багато іноземних ЗМІ також заявили про те, що саме РФ влаштувала підрив дамби.