У Путіна зробили нову заяву про перспективу мирних переговорів

У Кремлі не хочуть розмовляти з Україною після того, як Київ розпочав операцію у Курській області

Російський диктатор Володимир Путін виключає будь-які мирні переговори через те, що війна, започаткована ним проти України, нещодавно отримала продовження на території Росії. Прийняти це та сісти за стіл переговорів Москва не може. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив помічник диктатора Юрій Ушаков, яку цитує AFP.

"На нинішньому етапі з огляду на цю ескападу ми говорити не будемо", - сказав Ушаков.

Чиновник назвав вступ до переговорного процесу "цілком недоречним" і зазначив, що подальші переговори "залежатимуть від ситуації на полі бою, зокрема в Курській області".

Приблизно те саме сказав у понеділок міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, слова якого поширили російські пропагандистські медіа.

"Президент про це дуже чітко сказав, що після того, як почалися напади на Курську область, навіть не напад, а вторгнення на територію Курської області, про жодні переговори не може бути", - сказав він.

Також, за словами Лаврова, Путін планує "дати оцінку" ситуації в Курській області, де другого тижня операції Україна контролює вже понад 90 населених пунктів, "трохи пізніше".

Як пише AFP, 19 серпня президент Володимир Зеленський під час свого виступу на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України закликав дипломатів організувати другий раунд саміту світу цього року, заявивши, що "ми маємо змусити Росію всіма силами та разом з нашими партнерами до миру".

Читайте також на порталі "Коментарі" - радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що такі операції України, як та, що зараз відбувається в Курській області РФ, позитивно вплинуть на можливі переговори з Росією. Більше того, проводячи операцію в Курській області, Україна якраз і хоче схилити Москву до переговорів. Фактично схожу тезу повторили у матеріалі "The Times". Журналісти зазначили, що в тому випадку, якщо російський диктатор Володимир Путін не піде на поступки і відмовиться від переговорів, Україні не залишиться іншого вибору, окрім як залишитися в Курській області РФ і просуватися далі російською територією. Враховуючи незговірливість Кремля, чи має Україна шанс таким чином посадити РФ на стіл переговорів, відмовившись від частини своїх ультиматумів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.