У Польщі назвали країну, яка реально може зупинити Путіна

Війну в Україні може зупинити Китай, якщо перестане підтримувати Росію.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Китай має реальні можливості зупинити війну Росії проти України. За його словами, без підтримки Пекіна Москва не змогла б продовжувати бойові дії в Україні.

В інтерв'ю для The Washington Post Радослав Сікорський заявив, що Путін залежить від компонентів і матеріалів, які постачаються з Китаю. За його словами, "Китай міг би зупинити цю війну. І він повинен це зробити".

Сікорський зазначив, що російський диктатор продовжуватиме війну в Україні, поки не усвідомить, що не зможе досягти перемоги "прийнятною ціною".

Крім того, очільник МЗС Польщі висловився про ядерні погрози Путіна.

"Путін - диктатор. Його стримуватиме наша сила, а не його власні доктрини. Ніхто не планує жодної агресії проти Росії. Це Росія є агресором. Це Росія вторглася в Україну. Путін відчуває себе в безпеці, кидаючи всі свої сили у війну проти України, тому що він знає, що НАТО - це суто оборонний альянс", - сказав Сікорський.

Щодо посилення обороноздатності України, польський міністр виступив за надання Києву додаткових засобів протиповітряної оборони, щоб ефективніше захищатись від російських ракет і дронів, які інколи досягають території Польщі. Також він підтримав зняття обмежень на удари далекобійною зброєю по території РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський викрив брехню Росії в ООН.

Також "Коментарі" писали про заяву з Польщі, де повідомили, що не будуть шантажувати Україну, однак вказали на умову.