У Пентагоні розводять руками: що заявили про Курську операцію

У Пентагоні не знають про стратегічну мету Курської операції, але підтримують Україну

У Пентагоні заявили, що підтримують операцію України в Курській області Росії, хоча їм невідома її кінцева мета. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявила прес-секретар Пентагону Сабріна Сінгх.

Спікер заявила, що США підтримують Україну в тому, що потрібно зараз на полі бою. Також зазначила, що політика США дозволяє ЗСУ вести вогонь у відповідь.

Сінгх нагадала, що президент України Володимир Зеленський говорив про створення буферної зони.

Однак Пентагон ще не знає, як Курська операція вписується у "стратегічні цілі на полі бою".

Прес-секретар Міноборони США також анонсувала розмову глави Пентагону Ллойда Остіна з міністром оборони України Рустемом Умеровим "нещодавно".

Зазначимо, згідно з геолокаційними кадрами від 21 та 22 серпня, Збройні сили України в ці дні просунулися по всьому своєму виступу в Курській області Росії. Про це йдеться у оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, геолокаційні кадри, опубліковані 21 серпня, показують, що ЗСУ просунулися до східної частини Комарівки (на південь від Коренево та на схід від Суджі). При цьому російські джерела стверджують, що війська РФ нібито відбили українські атаки у цьому районі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – операція ЗСУ у Курській області має своє продовження. При цьому російські пропагандисти продовжують розповідати, наскільки важливо захищати рідну землю і що зараз як ніколи Росії потрібне єднання. При цьому чомусь черг у військкоматах Москви, Санкт-Петербурга та інших великих міст не видно. Про що говорить реакція звичайних росіян на те, що відбувається в їхній країні? Чи може Путін використати цей прорив як привід оголосити чергову хвилю мобілізації в РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.