У НАТО звернулися до Росії з приводу зернової угоди

Росії необхідно в терміновому порядку відновити дію зернової угоди

РФ варто терміново відновити дію зернової угоди, аби Україна відновила експорт своєї сільського господарської продукції. Відповідну заяву зробила прессекретар НАТО Оана Лунгеску. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Reuters.

"Президент Путін має припинити робити продовольство зброєю і закінчити свою незаконну війну проти України. Ми закликаємо Росію переглянути своє рішення і терміново відновити угоду, щоб продовольство потрапило до тих, хто його найбільше потребує", - заявила Лунгеску.

Лунгеску наголосила, що зернову угоду затвердили у Туреччині, відтак, її підтримують усі країни-члени НАТО.

"Цей експорт допоміг знизити ціни на продовольство у всьому світі", - додала прессекретар Альянсу.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що росіяни вигадали нове "пояснення" блокуванню "зернової угоди". В РФ повідомили, що безпілотники, які, нібито обстріляли бухту у Севастополі 29 жовтня, запустили з берега недалеко від Одеси. А одного ніби ще й відправили з корабля, який залучають до вивезення агропродукції через "зерновий коридор". Кремль, аргументуючи своє рішення "новими доказами", вважає, що "дрони рухалися зоною безпеки в коридорі, яким вивозилося українське зерно". А потім, якщо вірити російській версії, безпілотники різко "змінили маршрут у напрямку російського пункту базування кораблів у Севастополі". Росіяни з'ясували, що нібито один із БПЛА був запущений з морської акваторії зони безпеки "зернового коридору" в Чорному морі. Окрім цього, в Росії вважають, що на безпілотниках, які атакували бухту, нібито "були встановлені навігаційні модулі виробництва Канади".