У МОЗ розповіли про наслідки обстрілу "Охматдиту": постраждали лікарі і діти

Лікарі "Охматдиту" евакуювали понад 600 пацієнтів

В результаті російського ракетного удару по "Охматдиту" відомо про понад 50 поранених. Більшість із них - лікарі.

Нову гірки подробиці розповіли у МОЗ.

У повідомленні йдеться, що станом на зараз, внаслідок атаки на Охматдит відомо про 2 загиблих та понад 50 постраждалих.

Загиблі — лікарка й родич одного з пацієнтів медичного закладу. Також 7 дітей отримали поранення, з них 4 ушпиталені.

"В момент ракетної атаки в "Охматдиті" перебувало понад 600 пацієнтів і щонайменше стільки ж — працівників лікарні. Евакуація пацієнтів продовжується",- йдеться у повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що повного руйнування зазнав корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій (де дітям проводять діаліз) НДСЛ "Охматдит". Та інші приміщення

"У старому хірургічному корпусі вибито майже всі вікна, зазнали значних пошкоджень два хірургічні та два соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок. У новому, зведеному лише нещодавно, корпусі пошкоджено 12 відділень, з них 8 — хірургічних, 5 — онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії. Втрачена також частина єдиної в країні онкогематологічної лабораторії",- повідомили у МОЗ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки людей загинуло, поранено та врятовано з-під уламків. Під час ракетних атак по Україні 8 липня, які зокрема вразили приміщення дитячого медичного закладу "Охматдит", загинуло 36 людей, а 140 отримали поранення. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, висловивши співчуття близьким загиблих та поранених.